Ile restauracji ma Magda Gessler? Co można w nich zjeść? [CENY, LOKALIZACJE, MENU]
Restauracja Zielnik w Warszawie Zielnik to miejsce dla ludzi stroniących od miejskiego gwaru. Wystrój czterech sal nawiązuje do domowego ciepła, zachowując nastrojową elegancję. Szef Kuchni, Paweł Wojtkowski opiera wizje tradycyjnej polskiej kuchni na świeżych, sezonowych produktach od sprawdzonych dostawców. Regionalne dania z rożnych zakątków kraju serwuje z szacunkiem dla dawnych receptur, stosując nowoczesne techniki kulinarne. W jadłospisie znaleźć można ręcznie wygniatane pierożki, dziczyznę, królika czy wielkopolską gęsinę. Restauracja Zielnik- menu i ceny Przykładowe dania i ceny: Pierożki z cielęciną- 27 zł Zupa ogórkowa- 19 zł Królik z domowymi kopytkami i sosem tymiankowym- 53 zł Pascha litewska na musie z pomarańczy- 23 zł Restauracja Zielnik ul. Odyńca 15, Warszawa