Zespół Szkół nr 2 w Jastrzębiu:Iwona zachwyciła kulinarnych mistrzów! ZOBACZ ZDJĘCIA
Organizatorem konkursu był mistrz kulinarny Robert Sowa. Konkurs odbył się w Centrum Targowo-Kongresowym w Warszawie, podczas 22. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2018.
Celem głównym konkursu było wykazanie się umiejętnością przygotowania ciekawych dań, które powinny być oryginalne pod względem smaku, a jednocześnie eleganckie i wykwintne oraz muszą zawierać wszystkie określone w regulaminie produkty obowiązkowe. Produktami tymi były: comber jagnięcy, frytki z batatów, minimum 3 przyprawy firmy prymat, produkt Bonduelle, napar herbaty herbapol, ser Bursztyn i olej Kruszwica.
- Do konkursu przystąpiło 12 uczestników z całej Polski. Zespół Szkół nr 2 reprezentowała Iwona Rajwa z klasy III d T tworząc "comber jagnięcy/groszek cukrowy/frytki z batata". Swoim daniem zachwyciła jurorów pod względem smaku, kompozycji i prezentacji dania- zdobywając 3 miejsce na podium. W jury zasiadały gwiazdy telewizji m.in Rafał Maserak , Filip Chajzer oraz jury profesjonalne m.in Kurt Scheller a imprezę prowadził Krzysztof Ibisz - wyjaśnia Katarzyna Śnieg z ZS nr 2.
ZOBACZCIE, jak wspaniale wygląda danie Iwony!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?