Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na...
fot. foodandmore/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Szparagi to bogate źródło potasu i kwasu foliowego

Szparagi są najlepsze w szczycie sezonu, który przypada na maj-czerwiec. To kolejne warzywo od wysokiej zawartości błonnika i niskiej wartości energetycznej. Mają zaledwie średnio 18,6 kcal w pęczku! To dobre źródło potasu i kwasu foliowego oraz witaminy K. Są polecane osobom na dietach odchudzających i kobietom w ciąży. Mogą być jedzono na surowo, ale zazwyczaj wykorzystywane są jako baza do zup, dodatek do makaronu lub sałatek.

Zobacz również

Polskie celebrytki skusiły się na lody! Zajadały się ze smakiem!

Polskie celebrytki skusiły się na lody! Zajadały się ze smakiem!

Świetne wyniki żużlowców Falubazu. Trzy miejsca na podium, w tym dwa zwycięstwa

Świetne wyniki żużlowców Falubazu. Trzy miejsca na podium, w tym dwa zwycięstwa

Polecamy

Miał osiem kochanek jednocześnie! Twierdzi, że nikomu nie robił krzywdy

Miał osiem kochanek jednocześnie! Twierdzi, że nikomu nie robił krzywdy

Kartą czy gotówką? W tych regionach płatności bezgotówkowe wybieranej są najczęściej

Kartą czy gotówką? W tych regionach płatności bezgotówkowe wybieranej są najczęściej

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku