MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się...
fot. bhofack2/123RF

Co powoduje raka żołądka? Tych produktów najlepiej nie jedz na co dzień!

Biała mąka

Częsta konsumpcja niektórych produktów skrobiowych wiąże się z częstszym występowaniem raka żołądka. Najbardziej niekorzystne są oczyszczone ziarna zbóż w postaci białej mąki i wyrobów na jej bazie (przemysłowe pieczywo, wyroby cukiernicze, przekąski, dania kuchni polskiej). Jak wykazała analiza badań, dieta z ich dużym udziałem to o 65 proc. większe ryzyko rozwoju raka żołądka, podczas gdy menu bazujące na pełnych, nieoczyszczonych ziarnach to zagrożenie mniejsze o 39 proc.

Zobacz również

Doskonała informacja dla plażowiczów. Woda w Chechle w Trzebini zdatna do kąpieli

Doskonała informacja dla plażowiczów. Woda w Chechle w Trzebini zdatna do kąpieli

Dzień Psa 2024. Te miejsca w Katowicach powinien znać każdy miłośnik czworonogów

Dzień Psa 2024. Te miejsca w Katowicach powinien znać każdy miłośnik czworonogów

Polecamy

To on śpiewa „Take On Me”. Zobacz, jak teraz wygląda Morten Harket z zespołu A-ha

To on śpiewa „Take On Me”. Zobacz, jak teraz wygląda Morten Harket z zespołu A-ha

Wyśmienity dżem z czereśni na zimę. Podaj go do gofrów

Wyśmienity dżem z czereśni na zimę. Podaj go do gofrów

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato

Szukasz pomysłu na arbuza? Zjedz prostą sałatkę na lato