MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. beats1/123rf.com

Dodaj do dań z grilla, a będzie zdrowo i lekko. Te sałatki z warzyw sezonowych sprawdzą się idealnie. Wypróbuj przepisy na fit sałatki

Sałatka grillowa ze szparagami i truskawkami

Składniki:
– 500 g zielonych szparagów,
– 250 g truskawek,
– sałata (dowolna np. masłowa, rzymska, rukola),
– 100 g sera feta (lub sera koziego),
– sok z 1/2 cytryny,
– 2 łyżki oliwy z oliwek,
– 2 łyżki płatków migdałowych,
– sól morska, czarny pieprz.

Przygotowanie:
Warzywa i truskawki umyć i osuszyć. Sałatę porwać na kawałki. Szparagi umyć i odciąć końcówki. Gotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Truskawki pokroić na ćwiartki. Orzechy posiekać. Do miski włożyć sałatę, szparagi, truskawki oraz dodać pokruszony ser feta lub ser kozi.

Skropić sokiem z cytryny i oliwą, doprawić grubo mielonym czarnym pieprzem i odrobiną soli (należy wziąć pod uwagę, że ser feta jest słony). Posypać prażonymi płatkami migdałów.

Zobacz również

Wypadek na DTŚ w Zabrzu. Lądował śmigłowiec LPR

Wypadek na DTŚ w Zabrzu. Lądował śmigłowiec LPR

Pożar ciężarówki na A4 koło Tarnowa. Droga na Kraków zablokowana

Pożar ciężarówki na A4 koło Tarnowa. Droga na Kraków zablokowana

Polecamy

Namiot plażowy to następca parawanu. Jak wybrać najlepszy?

Namiot plażowy to następca parawanu. Jak wybrać najlepszy?

To tylko pieprzyk czy może rak? Oto 5 „czerwonych flag” czerniaka. Zrób test ABCDE

To tylko pieprzyk czy może rak? Oto 5 „czerwonych flag” czerniaka. Zrób test ABCDE

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig

Wyborne polędwiczki w sosie musztardowym. Obiad jak z restauracji zrobisz w mig