MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sympatycy kaszy gryczanej mogą spróbować jej wersji w...
fot. pixabay.com

Jaglana, gryczana czy jęczmienna? Dania z kaszą wracają do łask. Z tych zbóż powstają. Rodzaje kasz i ich zalety

Gulasz z kaszą gryczaną

Sympatycy kaszy gryczanej mogą spróbować jej wersji w gulaszu. 500 g schabu kroimy w kostkę i smażymy w garnku wraz z posiekaną cebulą, pokrojoną papryką i czosnkiem. Następnie zalewamy całość niecałym litrem bulionu i dusimy ok. pół godziny. Na końcu dodajemy ugotowaną kaszę, dolewamy bulionem (jeśli będzie za sucho), dusimy pod przykryciem przez kilka minut.

Zobacz również

Niesamowity wyczyn Sorlotha. Strzelił 4 gole Realowi

Niesamowity wyczyn Sorlotha. Strzelił 4 gole Realowi

XVIII Krajowe Uroczystości Wspomnienia Świętego Izydora Oracza odbyły się na Podlasiu

XVIII Krajowe Uroczystości Wspomnienia Świętego Izydora Oracza odbyły się na Podlasiu

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna