W pracowni Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego w Jastrzębiu – Zdroju odbyły się ciekawe warsztaty, które poprowadził technolog Aleksander Granieczny. Podczas sześciogodzinnego nauczył on młodzież, jak przygotować pieczywo. Młodzi piekarze upiekli sami m.in. dwa gatunki ciast chlebowych i bułkowych: pełnoziarnisty orkisz oraz ciasto z aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim.Zobacz to na zdjęciach!
Jak informują organizatorzy szkolenia, ta lekcja pozwoliła młodym adeptom piekarskiego rzemiosła wzbogacić swoje doświadczenie zawodowe o sekretne receptury ujawnione przez Mistrza Aleksandra i być może już wkrótce zagoszczą w okolicznych piekarniach uatrakcyjniając ich ofertę.
Wideo
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!