Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to...
fot. 123mn/123RF

Pyszne dania świąteczne dla wegan. Przygotowanie roślinnej Wigilii to nic trudnego. Oto najlepsze patenty na wegańskie Boże Narodzenie

Ryba „po grecku”

Kawałki smażonej ryby pod pierzynką warzyw korzeniowych to polski hit nie wiadomo dlaczego nazywany greckim. Potrawa jest jednak warta przygotowania nawet w wersji bezrybnej. Zamiast mintaja czy dorsza warto wybrać pokrojone w podobne kawałki naturalnego i/lub wędzonego tofu, tempehu (fermentowane ziarno soi w bloku) czy seitanu (teksturowane białko soi – nie dla osób na diecie bezglutenowej). Kawałki należy obsmażyć tak samo, jak robi się to z rybą. Można też kupić gotowe panierowane kotleciki lub paluszki, które smakiem do złudzenia przypominają oryginał.

Zobacz również

Wielki pożar stadniny w Wypaleniskach w powiecie bydgoskim. 75 strażaków w akcji!

Wielki pożar stadniny w Wypaleniskach w powiecie bydgoskim. 75 strażaków w akcji!

Wypadek dwóch busów na starej "siódemce". Dwie osoby odwiezione do szpitala [FOTO]

Wypadek dwóch busów na starej "siódemce". Dwie osoby odwiezione do szpitala [FOTO]

Polecamy

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Co? Gdzie? Kiedy? – źródło informacji dot. Pucharu Tymbarku

Dziecko idzie do spowiedzi i nie dostaje rozgrzeszenia? Taka sytuacja jest możliwa!

Dziecko idzie do spowiedzi i nie dostaje rozgrzeszenia? Taka sytuacja jest możliwa!

Tak niszczysz włosy i cerę! Wystarczy jedna zmiana w pielęgnacji

Tak niszczysz włosy i cerę! Wystarczy jedna zmiana w pielęgnacji