Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 8 żółtek, 200 g cukru, 250 g masła, 100 g...
fot. Pixabay

Wielkanoc w Jastrzębiu. Mamy dla Was cztery przepisy na świąteczne przysmaki. Podzielli się nimi uczniowie z ZS nr 2 [PRZEPISY]

Przepisy wielkanocne: deser pascha Iwony Wiewióry

Składniki: 8 żółtek, 200 g cukru, 250 g masła, 100 g śmietanki 30%, 250 g różnych bakalii, 1 kg twaróg tłusty - zmielony dwa razy, wanilia. Sposób wykonania: Żółtka z cukrem ucierać na parze, dodać masło miękkie, śmietankę. Zdjąć z pary, ciągle ucierając dodajemy porcjami twaróg i ucieramy na gładką masę. Bakalie sparzyć i pokroić, dodać do masy razem z wanilią (sprawdziła się wanilia mielona), dokładnie wymieszać. Masę przekładamy na sito wyłożone gazą, zawijamy, obciążyć talerzykiem i kamieniem. Wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Odwijamy, przekładamy na talerz i dekorujemy według uznania.

Zobacz również

Krwawy dzień wagarowicza. Strzelanina podczas uczniowskiej imprezy

Krwawy dzień wagarowicza. Strzelanina podczas uczniowskiej imprezy

Starachowiczanka straciła prawie 20 tysięcy. Jak ją podeszli?

Starachowiczanka straciła prawie 20 tysięcy. Jak ją podeszli?

Polecamy

Przegląd tygodnia od 22.03 w Jastrzębiu-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Jastrzębiu-Zdroju, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 22.03 w Jastrzębiu-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Jastrzębiu-Zdroju, (22.03-28.03.2020)

Przegląd tygodnia od 8.03 w Jastrzębiu-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Jastrzębiu-Zdroju, (8.03-14.03.2020)

Przegląd tygodnia od 8.03 w Jastrzębiu-ZdrojuTygodniowy przegląd prasy w Jastrzębiu-Zdroju, (8.03-14.03.2020)

Przegląd lutego w Jastrzębiu-Zdroju, Przegląd prasy z Jastrzębiu-Zdroju w lutym

Przegląd lutego w Jastrzębiu-Zdroju, Przegląd prasy z Jastrzębiu-Zdroju w lutym